duminică, 26 iulie 2015

Restabileste-ti relatiile armonice energetice cu parintii“Nu va "taiati" radacinile, veti suferi mult energetic si spiritual. Parintii sunt veriga energetica de baza. Chiar daca au gresit fundamental fata de noi, sunt parintii nostri - o veriga energetica solida pe care, oricat de mult te-ai chinui s-o tai definitiv, nu vei reusi s-o "anihilezi" niciodata.
Multe dintre voi nu reusesc sa-si intemeieze o familie (sau au probleme grave cu partenerul de viata) din cauza faptului ca isi blameaza si isi agreseaza inconstient tatal. Atrag parteneri nepotriviti, pe masura conflictului lor energetic "la radacina". Rezolvati acest aspect si veti ramane uimite. “  Alina Neagu

 

“Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie” (les. 20, 12). A cinsti pe parinti inseamna:
1) A-i iubi, adica a le dori si face tot binele cu putinta. Iubirea fata de parinti este si o porunca a firii; de aceea o si gasim la toate popoarele, chiar si la toate vietuitoarele, oricat de salbatice ar fi ele.
2) A asculta de ei. “Copii, ascultati pe parintii vostri in Domnul, ca aceasta este cu dreptate” (Efes. 6, 1). “Fiule, pazeste povata tatalui tausi nu lepada indemnul maicii tale” (Pilde 6, 20).
3) A nu-i supara cu ceva si a ne purta fata de ei cu toata cuviinta, vorbind despre ei si cu ei numai de bine. “Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii, ca a grait de rau pe tatal sau si pe mama sa si Sangele sau este asupra sa” (Lev. 20, 9).
4) A-i ajuta la nevoie, mangaindu-i in necazuri si inseninandu-le batranetile. “Fiule, sprijineste pe tatal tau la batranete si nu-l mahni in viata lui” (Int. Sir. 3, 12).
Pilda in privinta aceasta este insusi Mantuitorul Hristos, cand, rastignit pe Cruce, a incredintat pe sfanta Sa Maica ucenicului Sau prea iubit, Ioan, ca sa aiba grija de ea (Ioan 19, 26-27).
5) A ne ruga lui Dumnezeu pentru ajutorarea lor, cand sunt in viata, iar dupa moarte, pentru odihna sufletelor lor, implinindu-le vointa cea din urma si pastrandu-le frumoasa amintire.
 (CATEHISM ORTOX)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu