vineri, 1 iulie 2016

AMORTELI SI FURNICATURI


1) Amorteli si furnicaturi pe o parte a corpului si una sau mai multe dintre urmatoarele: slabiciune in maini sau picioare, ameteala, confuzie, vedere incetosata, dificultati de vorbire. - ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CONSTITUIT SAU TRANZITORIU - CHEMATI MEDICUL. Tratamentul prompt poate preveni un accident complet si distrugerea tesutului nervos al creierului. - Puteti preveni un accident vascular cerebral complet prin scaderea tensiunii arteriale, folosirea aspirinei sau a altor medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange sau prin metode chirurgicale. Am citit undeva ca trebuie intepate varfurile degetelor cu un ac sterilizat.
2) Amorteli si furnicaturi la o mana sau la un picior cu slabiciunea regiunii respective. - POSIBIL HERNIE SAU PROLABARE A UNUI DISC INTERVERTEBRAL - Durerea poate scadea cand va intindeti in pat - Multe rupturi sau hernieri ale discurilor intervertebrale pot rezolvate prin repaus la pat; uneori este necesara interventia chirurgicala.
3) Amorteli, furnicaturi sau dureri in degete, mana sau articulatia pumnului; durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului - SINDROMUL DE CANAL CARPIAN - Pentru simptome de o intensitate usoara punerea articulatiei in gips ar putea ajuta. Problema poate fi rezolvata si chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung - Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulatiei. Pauzele regulate intre solicitari si rotirile blande ale mainii ajuta la prevenirea acestei afectiuni.
4) Furnicaturi in orice parte a corpului; pot fi insotite de tulburari de vedere, pierderea coordonarii miscarilor si tremuraturi ale unei maini, dificultate in mers sau pierderea controlului vezical - SCLEROZA MULTIPLA SAU ALTA SUFERINTA NEUROLOGICA - Simptomele pot fi intermitente in stadiile initiale ale bolii si greu de diagnosticat - Scleroza multipla distruge teaca groasa de mielina care inveleste fibrele nervoase. Deoarece aproape orice parte a sistemului nervos poate fi afectata, simptomele pot fi polimorfe.
5) Furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor sau picioarelor, posibil insotite de greata, dureri de cap sau ameteli, fara o boala de fond. - TOXICITATEA MEDIULUI INCONJURATOR/BOALA - Analize pentru excluderea leziunilor neurologice - Persoanele cu cel mai mare risc sunt fermierii, lucratorii in industria chimica si de ingrasaminte, manipulatorii de pesticide, locuitorii din vecinatatea platformelor industriale.
6) Amorteli sau furnicaturi care apar in orice parte a corpului in timp ce luati anumite medicamente sau vitamine - REACTII ADVERSE LA UN ANUMIT MEDICAMENT - Discutati cu medicul orice medicament pe care il luati; acesta v-ar putea sugera unele alternative - Astfel de simptome pot fi produse de fluor, anestezice, niacina, oxid nitros, medicamentul taxol - anticanceros - si vitamina B6.
7) Amorteli si coloratia vinetie a unuia sau mai multor degete de la maini sau picioare, declansate in special la expunerea la frig. - SINDROM RAYNAUD - Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare, trecand in mod normal de la sine fara consecinte semnificative. - Sindromul Raynaud poate afecta persoanele care lucreaza cu mainile sau le expun la frig, sau poate aparea fara o cauza evidenta.
8) Amorteli sau furnicaturi la nivelul mainilor si fetei, mai ales in jurul buzelor, insotite de tremuraturi, frica sau palpitatii - ATAC DE PANICA - Practicati tehnici de relaxare; consultati un medic sau un fizioterapeut in caz de atacuri persistente - Efectele fizice ale atacurilor de panica pot fi declansate de respiratie rapida. Atacurile de obicei inceteaza intr-un sfert de ora sau mai putin.
9) Amorteli sau furnicaturi intr-o mana, brat sau coapsa dupa statul sau dormitul intr-o anumita pozitie - INTINDEREA SAU PRESAREA UNUI NERV SAU SCADEREA FLUXULUI DE SANGE CARE ALIMENTEAZA UN NERV - Miscati-va putin membrele sau ridicati-va in picioare; senzatia dispare in cateva momente - Acesta senzatie de "mii de ace",temporara, este normala si nu indica o boala de fond.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu