marți, 1 noiembrie 2016

Cum să ne facem corect semnul Sfintei Cruci

S-ar putea să vi se pară subiectul banal, dar am văzut foarte mulți oameni făcându-și greșit semnul crucii. 

Se pare ca prima variantă a acestei postări a stârnit multe suflete să mă atace, mai mult sau mai puțin blând. Un anume Son Gohan deși susține că nu a avut răbdare să citească scrie: „documenteaza-te inainte sa postezi ceva pentru ca din cauza celor ca tine romanii pupa moaste [cadavre]”. Dacă înainte să atace ar fi citit, poate că ar fi înțeles că „am citit câte ceva” în viața asta. Subiectul semnul Sfintei Cruci a „ars” cam mulți nărăvași. Am scos intenționat câteva rânduri nu de frica celor care se semnau demon sau satanist ci pt că unul dintre ei a scris că o anumită imagine îi poate ajuta pe frații lor, nu ajută doar creștinii să înțeleagă cum să nu greșească însemnarea cu semnul Sfintei Cruci. Doame ajută!

Așadar...
Cum ținem mâna?
Se folosește mâna dreaptă, unind degetele ei în felul următor: degetul mare, degetul arătător și degetul mijlociu sunt împreunate într-un singur punct, în timp ce inelarul și degetul mic sunt ținute în palmă.

Cum să ne facem corect semnul Sfintei Cruci
Cele trei degete astfel împreunate se pun pe frunte - se rostește “în numele Tatălui” - pentru a sfinți mintea -, apoi când se coboară până la buric  se rostește “și al Fiului” – pentru a sfinți simțurile -, de acolo, mâna merge la umărul drept, “și al Sfântului Duh” (când mâna se duce de la un umăr la celălalt), iar apoi ea merge orizontal la umărul stâng – pentru a sfinți puterea trupuluiȘ „Amin” (când mâna o retragem de la umărul stâng).
Cele trei degete împreunate simbolizează unitatea Sfântei și nedespărțitei Treimi. Celelalte două degete, strânse unul lângă celălalt și ambele în podul palmei închipuiesc cele două firi, omenească și dumnezeiască, unite în persoana Domnului nostru Iisus Hristos.
Deci nu spunem „Amin” când mâna este la umărul stâng, nu facem cruci mici strâmbe și rapide, n-o facem cu limba în gură.
Dacă dorim să facem și o închinăciune, ne aplecăm numai după ce mâna este din nou lăsată să cadă pe lângă trunchi. De ce? Pentru că tocmai am închipuit Crucea de pe Golgota și ne închinăm ei. Uneori se mai observă o altă greșeală, destul de răspândită: închinăciunea se face în același timp cu semnul Sfintei Cruci. Nu trebuie să facem acest lucru, deoarece rupem Crucea.
Semnul Sfintei Cruci are o putere foarte mare. În Viețile Sfinților sunt descrise multe întâmplări ce ne arată cum semnul Sfintei Cruci făcut peste trupul cuiva, chiar și o singură dată, rupe legăturile diavolilor. 

Când să facem semnul Sfintei Cruci?
Atunci când ne simţim tulburaţi, ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci.
Nu ne aşezăm şi nu ne ridicăm de la masă fără a face semnul Sfintei Cruci. Chiar dacă mergem la un restaurant, să nu ne fie ruşine să ne închinăm, înainte de a gusta mâncarea.
Oricât de obosiţi am fi seara ori de grăbiţi dimineaţa, nu încheiem o zi şi nu începem alta fără semnul Sfintei Cruci.
În Biserică facem cruce ori de câte ori se face o referire la Sfânta Treime, la Mântuitorul Hristos, la Maica Domnului ori la un sfânt faţă de care avem evlavie.
Să facem semnul Sfintei Cruci în orice timp, ca să ne amintim de Domnul şi să primim harul Sfântului Duh.

De ce ne însemnăm cu Sfânta Cruce?
Facem semnul Sfintei Cruci, ca să dovedim prezenţa Domnului nostru în inimile noastre. Semnul Sfintei Cruci este important pentru că:
Ne aminteşte de suferinţa, răstignirea şi Învierea lui Hristos, pentru mântuirea noastră;
Ne aminteşte că suntem chemaţi să-I urmăm lui Hristos;
Ne ajută să îndurăm mai uşor durerile şi lipsurile, pentru Hristos;
Ne aduce înaintea minţii suferinţa lui Hristos pe Cruce;
Ne întăreşte în lupta cu puterile întunericului;
Ne va face părtaşi slavei lui Hristos, Care, la A doua Sa venire, va fi vestit de acest mântuitor semn.
Sursa: doxologia

2 comentarii:

  1. Prietene, nu am avut rabdarea sa citesc ce ai scris pentru ca din prima cum am vazut poza din capatul blogului am stiut ca gresesti. Crucea intoarsa nu este a satanistilor, documenteaza-te inainte sa postezi ceva pentru ca din cauza celor ca tine romanii pupa moaste [cadavre] ok? Fa-ti research pe google si dupa vino cu un argument. Daca stergi acest comentariu inseamna ca nu ai un argument destul de valid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Son Gohan, crucea intoarsa este a satanistilor, se pare ca dumneata habar n-ai de istoria satanismului. Este de ajuns sa o studiezi incepand cu LaVey, Crowley, Blavatsky, continuand cu Organizatiile "Skull and Bones", "Hell Fire Club", "Bohemian Club" s.a.m.d. Faptul ca nu ai rabdarea de a citi un articol complet, pentru a putea trage o concluzie clara si te hazardezi sa tragi o concluzie dupa citirea unui fragment, spune multe. Deci, autorul articolului are dreptate.

      Ștergere