duminică, 13 noiembrie 2016

Tehnici de eliberare a emoţiilor negative tip „apă” şi de tip „foc”
Emoţiile negative puternice sunt legate de elementele apă şi foc, sunt emoţii negative lunare şi solare.
Emoţiile negative tip „apă” acţionează la interior și sunt atât de nocive vibraţional încât pot fi numite „otrăvuri” emoţionale, producând mari suferințe, erodând mintea, sufletul şi, în cele din urmă, trupul fizic. Emoţiile negative tip „apă” ucid mult mai lent decât emoţiile negative legate de elementului foc dar, adesea, produc suferinţe mai mari.
Aceste emoții sunt:
- ura  (atât faţă de sine cât şi faţă de alte persoane)
- autoînvinovățirea (pentru evenimentele dramatice petrecute în trecut)
- deznădejdea (lipsa unui orizont în ceea ce priveşte propria viaţă)
- regretele (pentru ceea ce trebuia făcut şi nu s-a făcut)
- invidia
- dorinţa de răzbunare
- complexele de inferioritate şi/sau superioritate
- umilinţele îndurate
- durerea unei pierderi (a unei persoane, a unei părţi din viaţă, a unor bunuri, a unor privilegii, a unei afaceri etc.)

Aceste emoții trebuiesc tratate cu multă atenţie, şi pentru un timp mai îndelungat.
Meditaţiile pentru eliberarea emoţiilor negative de tip „apă” cuprind o atmosferă dogoritoare, de deşert, cu vânt puternic şi fierbinte, ce transformă firele de nisp în adevărate bice.
Vizualizaţi-vă într-un deşert pustiu, într-o mare de nisip fierbinte, în timp ce soarele arzător strălucește deasupra dvoastră. Căldura este atât de mare încât imaginea din faţă ondulează precum limbile unui foc puternic. Chiar dacă atmosfera este aproape ucigătoare, simţiţi un fel de plăcere în acea stare.
Apoi, este necesară scoaterea corpului emoţional din învelişul dur al corpului fizic. Vizualizaţi-vă, deci, corpul emoţional ca fiind împresurat de numeroare pungi de lichid galben-negricios, verde-maroniu, vişiniu-gri, aşezate în special în zona pieptului, capului şi abdomenului. Faceţi câţiva paşi înainte cu acest corp emoţional. Lăsaţi deci conştiinţa corpului fizic undeva în spatele vostru. Priviţi-vă acum corpul emoţional! Observaţi toate aceste pungi de „otravă” emoţională. Regrete, ură, sentimente de vină, deznădejdea, compexele de inferioritate, dureri vechi demult uitate, sunt toate acolo, mustindu-şi veninul înafară. În jurul lor, firavul şi delicatul vostru corp emoţional (o lumină diafană, albă, care are forma corpului vostru fizic) pare necrozat şi afectat de toate aceste otrăvuri vechi.
Imediat veţi observa cum aceste pungi purulente se contractă puternic sub efectul căldurii puternice din acel deşert. Bicele puternice ale firelor de nisip lovesc năprasnic aceste pungi şi încep să se spargă una după alta. Cele mai multe sunt în zona pieptului, abdomenului, ficatului, capului şi spatelui. Vizualizaţi apoi cum ele explodează, pur şi simplu, împroşcând lichidul purulent pe nisipul fierbinte. Acestea sunt repede uscate de căldura soarelui şi de vântul fierbinte. Simţiţi cum urmele lor dispar în câteva secunde, atât de pe voi cât şi de pe nisipul arzător. Vizualizaţi o durere veche, un regret profund şi priviţi unde este „apa” cea rea (otrava) adunată. Observaţi cum se strânge acea pungă, cum ţesutul care o ţinea este slăbit, uscat şi în final cum se sparge eliberând mizeria sufletească.
Scoateţi în faţă toate durerile vechi, toate regretele, sentimentele de vină, invidia, durerile pricinuite de pierderi, ura pentru diferite persoane sau grupuri, umilinţele îndurate, toate otrăvurile care vă erodează sufletul şi mintea de atât de multă vreme. Vizualizaţi cum se sparg toate pungile cu puroi pe care acestea le-au făcut pe corpul vostru emoţional. Pentru fiecare astfel de amintire se va sparge câte o astfel de pungă.
Nu este necesar să staţi mai mult de 20 de minute în această meditaţie, deci nu este bine să vă eliberaţi de chiar toate aceste probleme într-o singură şedinţă, ci doar de acelea care vă vin în minte în acel moment. Şi nu mai mult de zece pentru o astfel de meditaţie.
Rămâneţi apoi sub căldura infernală a deşertului pentru câteva minute. Simţiţi cum aceasta vă usucă de resturile pungilor sparte, cum nisipul aspru şi vântul fierbinte vă curăţă petele rămase pe corpul emoţional.
După cele câteva minute veţi face paşii înapoi în corpul fizic, după care veţi deschide ochii.
La câteva minute după ce veţi ieşi din meditaţie este posibil să aveţi parte de o uşoară stare de euforie. Nu vă amăgiţi, crezând că aţi scăpat atât de uşor de aceste otrăvuri emoţionale. Această meditaţie are mai mult rolul de a curăţa rănile sufleteşti de materiile purulente adunate, de a oferi ajutor conştiinţei vostre în lupta cu ele. Cauzele lor rămân, ele vor continua să genereze mizerie şi stări negative dacă nu se lucrează şi la cauzele lor, adică în zona informaţională.
Ar trebui să înțelegeți că trecutul este o lecție ce trebuie învățată şi apoi să reveniţi la prezent. Trecutul nu poate fi schimbat deci trebuie acceptat așa cum a fost el fără a-i permite să afecteze prezentul sau viitorul care este prezumtiv. Trebuie trăit doar în AICI și ACUM! Orice durere sufletească bine direcţionată poate fi un puternic instrument de evoluţie!

Emoţiile negative de tip „foc”
Pot fi împărțite în două categorii: solare şi lunare. Cele solare acţionează în exterior iar cele lunare în interior.
Emoţiile negative violente de tip „foc solar” sunt reprezentate de furie, mânie şi gelozie.
Emoţiile negative violente de tip „foc lunar” sunt reprezentate de disperare, panică şi groază.
Aceste emoţii produc toxinele biochimice în corpul fizic și au un efect extrem de negativ asupra sănătăţii fizice, emoţionale şi mentale. Ele pot genera efecte neplăcute şi asupra altor persoane, asupra mediului, etc.
 Aceste emoţii sunt primele care trebuiesc vindecate căci ne leagă cel mai mult de regnul animal. Emoţiile negative violente sunt cele mai mari consumatoare de energie vitală.
Aceste emoţii violente se pot perpetua şi chiar dezvolta dacă nu se iau măsurile necesare pentru eliberarea lor.
Furia şi mânia sunt stările de extremă iritare emoţională şi sunt urmate de o descărcare violentă a energiei psihice.
Furia poate fi asemuită cu un scurt-circuit din zona psihoemoţională, în zona acoperită de planul mental, acţionând ca un declanşator pentru energiile psihice. Furia este deosebit de nocivă, atât pentru corpul fizic cât pentru corpurile subtile.
Mânia are un caracter generalizat, ea se extinde asupra unei porţiuni mai mari a planului mental, şi poate ţine o lungă perioadă de timp. În termen alchimic, este o combinaţie de „foc” şi „apă”.
Gelozia este o stare de iritabilitate psihică foarte pregnantă, şi care durează o perioadă mai lungă de timp. Dacă furia şi mînia sunt legate de ego, teamă şi instinctele de supravieţuire şi adaptare, gelozia este legată de instinctul de conservare, deci vorbim de energii psihice negative foarte puternice.
Disperarea şi panica apar ca urmare a rigidizării corpului mental datorită controlului exercitat de blocajele şi tiparele mentale, o închidere a sinelui conştient într-o cursă mentală. Spre deosebire de panică, ce are un caracter temporar (de moment sau conjunctură) disperarea se întinde pe o perioadă mai mare de timp.
Groaza este emoţia negativă cea mai acut resimtiţă şi apare, de regulă, în momentul în care viaţa sau integritatea fizică (proprie sau a celor apropiaţi) este pusă în pericol de o cauză anume.
Dacă sunt descărcate în exterior, acestor emoţii violente determină agresivitatea (violenţa) fizică şi verbală, distrugerea, alterarea, vandalismul, protestele violente, cruzimea, sadismul vulgaritatea, xenofobia etc.
Dacă sunt descărcate în interior, ele pot determina autoflagelare, autoagresivitate inconştientă (ulcere gastroduodenale, boli de inimă, boli de ficat, pancreas, scăderea imunităţii etc.), autoagresivitate semiconştientă (droguri, alcool, fumat în exces, consum exagerat de medicamente, subalimentaţie, supraalimentaţie).
Meditația pentru eliberarea elementului nociv tip „foc” se face face la prânz sau seara, doar în cazul în care nevoia o va impune se poate face dimineaţa.
Așezați-vă în şezut, în poziţia turceşte, sau pe scaun, cu spatele drept. Ochii închişi, respiraţia va fi abdominală, pe nas. Păstrați atenţia circa două minute la procesul respiraţiei. Doar veţi conştientiza cum aerul intră şi iese pe nări, într-un ritm constant. Apoi veţi face o inspecţie asupra corpului fizic pentru a detecta eventualele tensiuni musculare. Începeţi cu muşchii feţei, ai gâtului, şi continuaţi până aţi ajuns la tălpi. Eliminaţi orice fel de tensiune din corpul fizic.
Imediat după ce aţi realizat detensionarea, veţi vizualiza că sunteţi într-o atmosferă de iarnă cumplită, undeva la Polul Nord, aşezaţi fiind pe un imens aisberg de gheaţă. În jur, atmosfera pare să fie albastră. Aerul, orizontul, fulgii răzleţi, celelalte aisberguri din jur, chiar şi vântul năprasnic, toate par să aibă o tentă albastră. Deşi frigul este cumplit, voi îl veţi suporta foarte bine. Ştiţi, şi simţiţi, că temperatura este cu mult sub limita îngheţului, dar acest lucru nu vă deranjează. Vă simţiţi de parcă aţi fi adaptat pentru a suporta o asemenea temperatură.
În continuare, veţi scoate la suprafaţă toată furia acumulată de-alungul timpului, toate ura şi mânia pe care aţi manifestat-o împortiva unor persoane, unor grupuri, sau chiar ţări. Veţi scoate, de asemenea, şi gelozia, panica, disperarea sau clipele de groază, pe care le-aţi simţit în anumite momente ale vieţii voastre. Acestea sunt elemente de „foc” negativ. Este un foc distructiv, de care trebuie să scăpaţi cât mai repede posibil.
Veţi începe, pentru început, cu furia şi mânia. Veţi inspira aerul foarte rece pe nări şi veţi expira focul negativ pe gură. Procesul respiraţiei va fi mai lent şi mai profund decât de obicei. Veţi inspira adânc, umplându-vă abdomenul, apoi vă veţi umfla toracele, după care vă veţi ridica umerii. Retenţia aerului se face la jumătate din timpul inspirului. Deci, dacă pentru cele trei etape ale inspirului (abdominală, toracică, claviculară) va luat 6 secunde, atunci retenţia aerului va fi de trei secunde. Expirul (cu foc murdar) va dura la fel ca inspirul, adică tot şase secunde.
Atenţie! Nu exagerați, nu încercaţi perioade foarte lungi. Mai ales acum, când vă jucaţi cu „focul” negativ! Acest exerciţiu-meditaţie poate fi chiar periculos dacă încercaţi să exageraţi cu respiraţia!
Va trebui să fiţi foarte atenţi la faptul că aerul inspirat este albastru, în timp ce aerul expirat va fi de culoare roşu murdar, adică un fel de roşu amestecat cu maro şi gri. Veţi face şapte respiraţii de acest fel (inspir albastru, pe nas, şi expir roşu murdar pe gură). În timp ce aerul rece albastru este introdus în corp, veţi simţi efectiv că are un efect eliberator, iar odată cu fiecare expiraţie, veţi simţi cum „focul” murdar vă părăseşte. Focul roşu murdar este generat de furie şi mânie, iar în timp ce faceţi respiraţiile veţi avea în faţa conştiinţei momentele în care aţi fost sub influenţa acestor două sentimente negative.
Dacă va fi nevoie, veţi face încă şapte respiraţii pentru eliberarea focului roşu murdar.
După cele şapte respiraţii, veţi elimina focul galben-portocaliu murdar. Acesta este legat de gelozie, de ură - atât faţă de sine cât şi faţă de alţii, de momentele de disperare, panică, şi chiar groază. Veţi aduce în faţa voastră toate aceste momente, împreună cu sentimentele respective. Veţi inspira aerul rece albastru şi veţi expira aerul galben-portocaliu murdar, adică amestecat cu nuanţe de maro şi gri. Veţi face şapte respiraţii de acest fel.
Dacă simţiţi nevoia de încă şapte astfel de respiraţii, faceţi-le! Dar nu mai multe! Este mai bine să executaţi exerciţiul pentru mai multe zile decât să exageraţi.
După ce eliberaţi din „rezervorul” de foc murdar galben-portocaliu, veţi lucra pentru eliberarea de „foc” alb murdar. Acesta este un „foc” aflat la marginea inconştientului. Este un foc deosebit de periculos, deoarece s-a despărţit de suportul informaţional. Este este un foc latent care poate „incendia” oricând spaţiul psiho-mental.

O cantitate crescută de „foc” alb negativ dă:
- dese stări de nervozitate (fără o aparentă cauză)
- vă enervaţi repede, atunci când priviţi diverse emisiuni la televizor (show-uri politice, ştiri cu subiecte negative, filme violente) sau când citiţi diverse ziare, reviste
- dese convorbiri sau certuri imaginare cu cei din jur, sau chiar cu alte persoane necunoscute
- vă roadeţi unghiile, pieliţa din jurul lor, sau vă scărpinaţi des în diferite zone ale capului (în special la ceafă sau după ureche)
-  diverse ticuri (dați din picioare, frecaţi des nasul, bărbia, sau alte zone ale corpului)
- creşteri de apetit pentru carne sau dulciuri (senzaţia de poftă sau foame „turbată” - chiar dacă aţi mâncat cu puţin timp în urmă)

Totuşi, legat de stările dese de nervozitate, trebuie să ţineţi cont şi alte cauze posibile, cum ar fi:
1. Dezechilibre la nivel biochimic. Stările de nervozitate pot apărea din cauza unor „fricţiuni” ale proceselor metabolice legate de elementul „apă”. Este vorba aici de un dezechilibru între mediul acid şi cel bazic. O alimentaţie bazată pe carne, sau care este puternic dezechilibrată (amestec de carbohidraţi cu proteine, de exemplu) generează probleme la nivelul metabolic, şi are drept consecinţă o stare de „tensiune” pe zona senzitivă.
2. Dacă este prea cald sau prea frig, dacă presiunea atmosferică prezintă variaţii dese, dacă se schimbă fusul orar, dacă sunt zgomote deranjante în apropiere, dacă se iau anumite medicamente, etc. Organismul poate să resimtă puternic aceste schimbări în zona psihoemoţională.
3. Evenimente care determină presiune la nivel psiho-mental (probleme sentimentale, probleme în familie, examene, boală, probleme financiare, implicarea în proiecte ce implică o responsabilitate crescută etc.)
Aşadar, dacă sunt excluse cauzele de mai sus, şi prezentaţi semnele respective, este vorba de „foc” alb negativ din zona periferică a inconştientului.
Acest „foc” alb murdar, este ceva mai greu de eliberat, necesitând anumite condiţii exterioare. Exerciţiul-meditaţie prezentat înainte ajută doar într-o mică măsură. Acest tip de „foc” negativ nu este la fel ca „focul” negativ roşu sau galben-portocliu. Fiind desprins de componenta informaţională (nu se mai poate identifica aspectul cauzal), acest „foc” s-a prins de aura energetică, devenind o parte din mecanismul energetic subtil.
Eliberarea de „focul” alb murdar se face cu ajutorul elementelor din natură. Trebuie neapărat să aveţi contacte fizice cu pământul (de preferat muntele) şi apa (de preferat să fie curgătoare). Eliberarea se va face atât prin respiraţie (pe gură) cât şi prin palme cât şi tălpi.
Eliberarea de „foc” alb murdar se va face, la fel ca şi în celelalte două cazuri, numai la expir!
Într-o foarte mică măsură poate ajuta şi apa de la robinet. Eliberararea focului alb murdar se face punând palmele şi tălpile sub jetul de apă (de preferat cât mai rece). Pentru „împământrarea” focului alb murdar (şi aici ajută numai într-o mică măsură), se pun palmele pe unul dintre stâlpii de rezistenţă ai apartamentului, şi se dirijează focul alb murdar spre pământ prin intermediul acestuia.
Dacă staţi la casă sunteţi mai avantajat la elementul „pământ”. În acest caz, puteţi chiar avea acces şi apă „vie” (fântână, puţ).
Sursa de inspirație: net
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu