sâmbătă, 11 februarie 2017

Presopunctură pentru echilibrul emoţional


Apăsaţi fiecare punct de cinci ori, aproximativ 5 secunde, cu pauză de 2-3 secunde. În anumite cazuri va aplica această tehnică separat, iar în altele pe ambele părţi în acelaşi timp.


Furie
Organ: Ficat şi vezica biliară.
Element: Lemn!
Medicina tradițională estică susţine ideea potrivit căreia calculii biliari sunt „picături fosilizate de agresiune”.
Acest punct de presopunctură se află în partea de sus a tălpii piciorului. Se apasă acest punct pentru tonifierea ficatului, pentru stimularea vezicii biliare şi pentru dizolvarea acestei emoţii negative.

Bucurie
Organ: Inima şi intestinul subţire.
Element: Foc
Bucuria, în cazul în care este prezentă prea mult timp, pot să apară dezechilibre energetice. Apăsând cu degetul mare punctul localizat în palmă, sub degetul inelar, ținând încheietura cu cealaltă palmă se poate recăpăta echilibrul.  

Îngrijorare
Organ: Splină şi stomacul.
Element: Pământ
Acest punct este situat pe picior, patru degete mai jos de rotulă. Plasa-ţi mâna pe genunchi, numărând patru degete mai jos şi apasați punctul din dreapta situat în afara osului tibiei.

Tristeţe
Organ: Plămâni şi intestinului gros.
Element: Metal
Se spune că atunci când plămânii sunt aglomerati de tristeţe aceştia adăpostesc toate lacrimile tale suprimate. De asemenea, tristeţea este o emoţie ce corespunde
Acest punct se află în partea cărnoasă a palmei, între prima articulaţie a degetului mare şi încheietura mâinii. Aplicați o presiune uşoară sau masați în mici cercuri acest punct și veți respira mult mai bine.

Frica
Organ: Rinichi şi vezica urinară.
Element: Apă
Probabil acum acea expresie populară pe care o spun oamenii atunci când le este frică o să capete mult mai mult sens acum. Frica permanentă solicită extrem de mult glandele supra-renale şi sistemul nervos central. Punctul de presopunctură situat pe gleza interioară, în lateralul osului gleznei poate tonifica rinichii, apasând acest punct cu degetul mare.
Sursa de inspirație: edimineața


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu