joi, 4 mai 2017

Îmbrăţişările„Avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi ca să supraviețuim.
Avem nevoie de 8 îmbrățișări pe zi ca să ne menținem.
Avem nevoie de 12 îmbrățișări pe zi ca să creștem.”
- Virginia Satir

Beneficiile îmbrățișărilor

Îmbrăţişarea este un „medicament” pentru suflet şi pentru minte.
Când oamenii se ţin în braţe, inevitabil, creşte în corp şi nivelul de oxitocina – hormonul fericirii. Oxitocina joacă un rol esenţial în relaţia dintre mama şi copil, creând legătura unică dintre aceștia. Îmbrăţişarea ajută copii să se transforme în adulţi echilibraţi.
Îmbrăţişările reduc durerea fizică și sufletească. Calmează durerile prin creşterea circulaţiei în ţesuturile moi.
Îmbunătățesc sănătatea inimii. Îmbrăţişarea reduce tensiunea arterială şi previne atacurile de inimă.
Reduc riscul depresiei.
Cresc sentimentul de sine și stima de sine. Dau o mai mare încredere în sine.
Scad mânia, violența și iritabilitatea.
Echilibrează sistemul nervos. Răspunsul galvan al pielii unei persoane care primeşte o îmbrăţişare arată o schimbare a conductivităţii pielii. Efectul de umiditate şi electricitate în piele sugerează o stare mai echilibrată a sistemului nervos - parasimpatic.
Combat sentimentele de tristețe, singurătate, anxietate și lipsă de speranță, deja prezente.
Îmbunătățesc nivelul de energie în mod natural.
Cresc eficiența sistemului imunitar pentru combaterea infecțiilor și a bolilor. Îmbrăţişările întăresc sistemul imunitar. Presiunea lentă asupra sternului şi încărcătura emoţională pe care o creează acest lucru activează Chakra Plexului Solar. Aceasta stimulează glanda timus, care reglează şi echilibrează producţia de celule albe din sânge, care ne menţin sănătoşi. 
Aduc sentimentul că suntem protejați și protejam.
Relaxează muşchii, eliberează tensiunea din corp.
Combat stresul zilnic sau sentimentele de frică. Temerile sunt cu totul înlăturate iar calmul ia locul agitaţiei. Îmbrăţişarea ajută la scăderea cortizolului, hormonului stresului. Cortizolului poate determina creşterea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, iar o îmbrăţişare de minim 20 de secunde, poate regla acest hormon secretat de glandele suprarenale.
Consolidează relațiile personale. 
Oamenii au nevoie de atingere... 
Îmbrăţişările ne învaţă cum să dăm şi să primim.

„Îmbrăţişarea este: ... SĂNĂTATE. Ajută sistemul imunitar, vindecă depresiile, reduce stres-ul şi provoacă somnul. Este revigorantă, întineritoare şi nu are efecte secundare neplăcute. Îmbrăţişarea nu este altceva decât un medicament miraculos. Îmbrăţişarea este naturală. Este organică, dulce, fără ingredienți artificiali, nepoluantă, prietenă a mediului înconjurător, şi sută la sută sănătoasă. Îmbrăţişarea este cadoul ideal. Minunată în orice ocazie, amuzantă atunci când o oferi, dar şi când o primeşti, te respectă, are propria ei formă şi este pe deplin returnabilă. Îmbrăţişarea este practic un lucru perfect. Nu necesită baterii, nu se uzează, este ferită de inflaţie, de îngrăşare, de taxe lunare sau de hoţi. Îmbrăţişarea este o resursă suprautilizată cu puteri magice. Când ne deschidem inimile şi braţele, îi încurajăm şi pe alţii să facă la fel.”

Jack Canfield, Mark Victor Hansen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu