miercuri, 17 mai 2017

Legătura dintre emoţii şi sănătatea organismului


Fiecare emoţie, trăită în interior sau exteriorizată, are un efect asupra sănătății corpului. 
 Emoţiile care afectează sănătatea:
Afecţiunile inimii sunt corelate cu un sentimentalism compleșitor sau o fericire copleşitoare şi necontrolată care aduc dezechilibre şi la nivelul minţii. Ura, neiertarea, neiubirea…
Sănătatea plămânilor este influenţată de stări profunde de amărăciune. Tristețea.
Splina este influenţată de stările obsesive care cauzează de asemenea oboseală mentală. Îngrijorarea.
Ficatul este afectat de stările de furie care provoca de asemenea şi perturbări ale menstruaţiei la femei.
Vezica biliară se îmbolnăveşte din cauza sentimentelor prelungite de indecizie şi incertitudine care afectează de asemenea şi zona gâtului.
Rinichii sunt afectați de frică.

Legătura dintre organ şi conflictele emoţionale
Colon – Conflict peste care nu poţi trece nicicum
Oase – Lipsa stimei de sine, inferioritate
Intestinul subţire – Ură care nu poate fi „digerată”
Uter – Sentiment de inferioritate sexuală
Prostata – Conflict/ceartă pe latura sexualităţii
Tiroida – Te simţi neputincios, fără control
Plămâni – Frică puternică faţă de altă persoană
Piele – Lipsa integrităţii, om coruptibil „fără coloană vertebrală”
Testicule, Ovare – Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată
Pancreas – Conflict cu membrii familiei
Urechea internă – Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei, „adevarul”
Sânul stâng – Conflict care punc în pericol copilul, casa, familia
Sânul drept – Conflic cu partenerul sau cu persoanle rivale
Rectul – Frică de a fi nefolositor
Gura – Nu poţi „mesteca” (suporta) o problemă/situaţie
Căile respiratorii – Conflict teritorial (nesigur în privinţa casei)
Laringe – Frică şi îngrijorare pentu un anumit eveniment
Stomacul – Ai înghiţit prea multe împotriva voinţei tale
Esofag – Dorinţă acută de a refuza, de a nu „înghiţi”
Inima – Frustrare legată de copii
Cervixul – Frustrare adâncă şi persistenţă
Glandele suprarenale – Te îndrepţi într-o direcţie în care refuzi să mergi
Ficat – Frică (stress) inconştientă de a rămâne fără mâncare (bani pt a procura mâncare) sau îţi simţi viaţa în pericol.

Locul unde sunt stocate blocajele emoţionale:
1. Inima
Este pompa vasculară a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului. În trupul emoţional (în dublu vital) se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică (de a muri sau de a trăi), blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.
2. Plămânii
Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în dublu vital, se stochează blocaje emoţionale: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.
3. Stomacul
Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dublul vital în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.
Ulcerul este materializarea furiei, care muşcă din stomac.
Trepidațiile la nivelul stomacului provin de la frică, anxietate.
Indigestia provine de la gânduri, sentimente învechite, idei, care nu-şi mai au loc în viaţa individului, frica de schimbare precum şi de frica şi de a fi dezaprobat.
4. Intestinul subtire
Umple cavitatea abdominală şi este mărginit de intestinul gros, primeşte hrana digerată din stomac şi foloseşte secreţiile din pancreas şi ficat pentru a digera mâncarea. El este responsabil pentru digerarea substanţelor digestive, inclusiv al vitaminelor.
5. Intestinul gros: Absoarbe apa, vitaminele și mineralele. Include și apendicele. Intestinul gros ascendent este în dreapta, transvers și descendent în stânga. Stocheaza blocaje emotionale la nivelul abdomenului, în dreptul centrului energetic Hara. Se stochează: sentimente neexprimate de frică, furie și nevinovăție. Creierul dacă nu poate șterge sau rezolva unele probleme, le depozitează în zona energetică a abdomenului.
6. Ficatul: este cel mai mare organ și este responsail pentru o multitudine de substanțe chimice și de transformări. Sângele aduce substanțe nutritive în ficat care convertește hidrocarbonatele în grăsimi și proteine. Ficatul face colesterol, depoziteaza vit. A, B12 și fierul. Scoate substanșele toxice din sânge. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emotionale, furia și frica, care au fost stocate aici timp îndelungat.
7. Vezica biliară: se află chiar sub ficat. Ea colecteaza bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor, făcându-le solubile în apă, putând astfel ca enzimele să le descompună. Depozitarea blocajelor emoționale în zona vezicii biliare sunt furia, transformată în dezgust, desconsiderarea.
8. Pancreasul: secretă enzime care intrate în intestinul subțire ajută la digestia glucidelor, grăsimilor și proteinelor. El produce și insulina. Este considerat o glandă cu secreție internă; funcția lui influențează alți hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emoționale ca: sentimentul că ceva lipseste din viață, nemulțumirea față de viață, că nu-ți oferă ceea ce ai fi dorit, lipsa sării și piperului din viață, a strălucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stochează aici excesele de amabilitate și de bunătate.
9. Splina
Este un organ limfatic, filtrează sângele şi acţionează în sistemul imunitar. La nivelul său sunt stocate blocaje emoţionale ca: emoţii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relaţii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de muncă sau al unui stil de viaţă care te ţin legat de trecut.
10. Rinichii
Menţin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, menţin nivelul de apă din organism şi procesează plasma din sânge. Menţin echilibrul între acizi şi baze în organism. Aici, la nivelul lor, se stochează blocaje emoţionale (rinichi şi suprarenale). În dreptul lor, se află centrul energetic şoc-traumă care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declanşări mari de adrenalină. Suprarenala şi rinichiul au rol şi în vindecarea sistemului de autoimunitate. Se tratează această regiune a corpului în caz de şoc, traumă, boală, intervenţii chirurgicale, dezechilibre emoţionale, stres de orice fel, alergii, lipsă de vitalitate, precum şi reacţiile automate de frică.

Locuri secundare unde sunt depozitate emoțiile:
Capul
Este locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.
Durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.
Ochii
Sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata.
Urechile „A asculta pe alţii şi de a fi ascultat”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.
Gâtul
Laringele este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea.
Gâtul: verbalizează şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau gânduri sau credinţe, care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura. Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.
Tractul intestinal
Constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.
Ovarele și uterul
La nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol, frica, vinovăţia şi furia în legătură cu sexualitatea.
Vezica urinară
Vezica urinară stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.
Prostata
La nivelul prostatei se stochează vinovăţia legată de sex, furia împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.
Coapsele
Sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).
Genunchii
Sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este resposabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).
Glezna
Glezna este legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.
Labele picioarelor
Acestea au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlint sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este în legătură cu simţul realităţii/practicului în viaţă.
Umerii
Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie
Partea de sus a spatelui
Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.
Regiunea dorso-lombară
Stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.
Regiunea cocso-sacrată
Aceasta regiune are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

 Sursa: Revistanaturista.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu