sâmbătă, 13 mai 2017

ZONA ZOSTER: simptome, cauze spirituale, tratament Reiki și alte terapii complementare

Zona zoster (herpes zoster) este o infecție virală care afectează rădăcinile nervoase. Este o reactivare a virusului varicelă-zona zoster, un tip de virus herpetic care cauzează varicela („vărsat de vânt”). Dacă o persoană a avut varicelă, virusul rămâne inactiv în rădăcinile nervoase și se poate reactiva la unele persoane care au sistemul imunitar slăbit de stres, răni, anumite medicamente, cancere, chimioterapie... Când virusul se reactivează, el merge de-a lungul nervului în zona de piele pe care acesta o deservește sub formă de bandă.
Zona zoster se caracterizează prin durere și apariția unor erupții ce se întind pe o singură parte a corpului, pe banda unde se află rădăcinile nervoase care asigură sensibilitatea pielii în acea zonă.
Erupția cauzată de zona zoster provoacă mai mult durere decât mâncărime.
 Simptomele precoce includ: dureri de cap, țiuituri în urechi, mâncărime sau durere mare în zona unde apare erupția, senzația de „ace înfipte în piele”, furnicături, senzație de arsură în zona afectată, nevralgie postherpetică, stomac deranjat, sensibilitate la lumină, simptome asemănătoare cu gripa dar fără febră, frisoane.
Câteva zile mai târziu, apare erupția sub formă de bandă, care este semnul cert al zonei zoster. Veziculele formează o crustă și dispar în câteva săptămâni, fără a lăsa cicatrici.
  Valeriu Popa în cartea sa „Cauzele spirituale ale bolilor”, scrie despre Zona Zoster: „indică teama de viitor, antrenând gânduri negative. Cauzele subtile ale Zonei Zoster apare ca urmare a unor tensiuni de lungă durată, nesiguranţei şi indeciziei. Durerea asociată răsare din agresiuni care nu au fost eliberate şi care s-au întors împotriva voastră acum, transformându-se în auto-agresiune. Încercaţi să aflaţi de unde vine incertitudinea şi întrebaţi-vă dacă sunteţi incapabili să luaţi decizii. Aveţi încredere în fluxul vieţii! Acceptaţi ceea ce se întâmplă! Veţi găsi, în curând, drumul. Aveţi încredere că lucrurile se vor dezvolta în maniera cea mai bună. ”

Cauzele emoționale care ar putea duce la acest tip:

Frustrarea de a nu fi în măsură să vă îndepliniți anumite dorinţe. Sentimentul sau senzaţia de neputinţă, de a fi incapabil de ceva...
Supărarea pe propria persoană și adresarea de cuvinte jignitoare/ ofensatoare propriei persoane.
Dorința de a îndepărta pe cineva de lângă dvs. și dorința de a-l/o pedepsei sau îl/o judecați.
Dorința de izolare verbală/comunicare, afectivă, relaţii/socială.
 Trăind în durere emoţională și mentală, durerea se poate exterioriza sub formă de ulcere/erupții/vezicule.
 Acest tip de herpes poate reprezenta furie sau senzația că o persoană sau o anumită situaţie v-a invadat spaţiul sau că nu puteți trăi viaţa pe care ați dori să o trăiți, iar acest lucru vă dă sentimentul de incapacitate de a face faţă acestei situaţii.
Uneori, herpesul zoster apare când nu ați trecut peste suferința copilului sau adolescentului (adolescentei) care ați fost. Dorința de a atrage atrage atenţia cuiva să vă îngrijească și să vă hrănească ca pe un copil.
Responsabilitatea a-i apăra/proteja pe alţii vă depășeste, este o altă cauză subtilă a acestui tip de herpes.
Dacă herpesul zoster apare la gură este un avertisment că ați respins pe cineva de care v-ați folosit.
În cazul în care apare pe nas, acesta este un semn de furie legată de mediul dvs și de faptul că „v-ați băgat nasul peste tot”.
Erupțiile cutanate apar de obicei, atunci când există stres. Sunt asociate cu situaţii de conflict, atunci când faceți ceva împotriva a ceea ce simţiți. Ele sunt legate de sentimente de rușine, vinovăţie, de angajamente contrar voinței propri şi de renunţare la sine şi adesea legate de sexualitate (mai ales în cazurile de herpes genital...).

Afirmație pentru vindecare: „Sunt plin/ă de pace. Am încredere în procesul vieţii. Totul este bine în lumea mea.”

Soluţii sugerate:
Ar trebui „lucrat” asupra propriilor emoții, astfel încât dispariţia sursei de conflict (care provoacă problema), pur şi simplu elimină boala. Fiecare persoană trebuie să facă o analiză a ceea ce o deranjează cu adevărat și mai ales să lucreze la capitolul iertare față de sine și față de ceilalți sau față de situații.
Încetaţi să îi judecați și să îi criticați cu asprime pe ceilalţi.
Învăţați să vă deschideți, nu mai încercați să controlați totul. pentru alţii
Aveți încredere în propria persoană și în deciziile dvs.
Bucurați-vă de relaţiile pe care le aveți.
Fiți mândri de dvs.
Acceptați că sunteți o imagine perfectă a divinităţii, o fiinţă frumoasă și minunată.
Purtați îmbrăcăminte confortabilă, din bumbac.
Se poate spăla zona afectată cu un amestec de apă și oțet (ajută la dezinfectarea și calmarea zonei.
Evitați stresul dacă este posibil.
Evitați socializarea cu persoane care nu au avut varicelă, pentru a nu le transmite virusul.

Reiki pentru a trata herpesul zoster:
Reiki este o terapie complementară și nu ar trebui să înlocuiască asistența medicală convențională. Perspectiva este complementaritate și unitate.
În zona afectată, palmele sunt ținute la distanță de corp.
Vizualizați lumina și energia Reiki cum dezintegrează vezicule herpesului, transformându-le în energie pură, care este returnată universului și lasă pielea curată și sănătoasă.
Se vor energiza cu Reiki: plexul solar, zona sacrală, și tălpile picioarelor. 
Schema de tratament Reiki implică următoarele părți ale corpului:
1 - Stomac
2 - Intestine
3 - Rinichii
4 - Zona afectată
5 - Cap
Tratamentul herpesului zoster include, de asemenea, conform opiniei Maestrului Hayashi, tehnica de gradul 2, Ketsueki Kokan Ho.
Tehnica Reiki Ketsueki Kokan Ho se traduce ca schimbul de sânge şi este folosită pentru a echilibra energiile spinării. Este o tehnică care stimulează sângele şi îmbunătățirea calității acestuia.
Această metodă de Reiki este realizată pe spatele pacientului, cu atingere. Prin urmare, este necesar să existe o anumită precauție în zona corpului afectată de herpes zoster, deoarece este foarte sensibilă la orice stimul și poate cauza dureri severe.

Rugăciune pentru a vindeca zona afectată
Următoarea rugăciune se spune timp de 3 zile și nu funcţionează pe o fotografie sau de la distanţă.
Această rugăciune se spune de 7 ori și ați putea face cruci mici în zona afectată sau ați putea da Reiki zonei.

În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh,
Prin puterea Sfintei Treimi și lumina ei vindecătoare care curge prin mâinile mele, să fie acum eliberat tot răul din această zonă și să fie trimis acolo unde hotărăște Dumnezeu, astfel încât nimeni și nimic să nu aibă de suferit. Fie ca ...(numele de botez al pacientului) să fie sănătos/sănătoasă, refăcut/ă complet conform matriței Divine perfecte, după Voia lui Dumnezeu.
Amin.

Fitoterapie și Reiki
Pentru a grăbi procesul de vindecare, pe lângă tratamentul Reiki, timp de 7 zile, se poate pune, noaptea, pe zona afectată, aloe proaspăt tăiată, fixată cu tifon și leocoplast. În timpul zilei nu se acoperă zona pentru a lăsa aerul să usuce veziculele. În 7 zile herpesul dispare fără a lăsa semne.
Planta trebuie să aibă minim 2-3 ani. Frunza trebuie tăiată astfel încât să acopere zona afectată. Lichidul care iese din plantă trebuie să fie gelatinos și transparent clar (nu galben, nu urât mirositor).
Planta Aloe este folosită și pentru arsuri și răni. Nu lasă nici o cicatrice, dezinfectează, ameliorează durerea și senzația de mâncărime și vindecă în mod surprinzător zona afectată.

Fitoterapie
Există diferite plante medicinale care  pot ajuta la calmarea durerii, mâncărimii și folosite pentru a evita infectarea acestor cruste: gelul sau pasta de Aloe Vera (Aloe, ameliorează durerea și mâncărimea), ulei esențial natural de mentă și uleiul esențial natural de Melisă, aplicate direct pe zona afectată pot fi de ajutor (a se evita aplicarea în ochi, zonele genitale sau răni deschise)
Uleiul de sunătoare este utilizat în mod tradițional pentru a calma disconfortul cauzat de herpes zoster. 
Uleiul esențial de geranium sau muscată, calmează și relaxează corpul și mintea. Este folosit în special pentru îngrijirea pielii. Are proprietăți cicatrinzante și analgezice, este folosist în arsuri, plăgi, fracturi, degerături, dermatite, stomatite, zona zoster, ulcere. O baie cu ulei de geranium poate fi de ajutor.
Echinacea și Propolisul cresc sistemul imunitar contribuind astfel la combaterea acestui virus (pentru dozaj consultați medicul sau specialistul).

Dietă și substanțe nutritive pentru herpesul zoster
Dieta pentru zona zoster ar trebui să fie, săracă în grăsimi.
Mulți medici, în cazuri de herpes zoster, recomandă lizina, aminoacizi care scad intensitatea focarului sau pentru a grăbi recuperarea. Lizina aminoacid se poate găsi și sub formă de supliment (capsule sau tablete).
Alimente bogate în lizină: drojdie, alge, soia, cartofi, ouă, banane, morcovi, papaia, pește, produse lactate...
Ar trebui evitate alimente bogate în arginină deoarece acestea tind să „hrănească“ herpesul. Alimente bogate în arginină: migdale, semințe de susan, caju, ciocolată, alune, arahide sau alune, nuca de cocos, nuci, gelatină.
Alimentele bogate în vitamina C sunt bogate în antioxidanți și ajută la vindecarea rănilor. Este recomandat consumul de cât mai multe fructe, legume proaspete și varză. 
Alimentele bogate în vitamina B pot ajuta la întărirea nervului afectat (drojdia de bere sau complexul de vitamine B dacă medicul vă recomandă). 
Mâncați alimente bogate în vitamina B (lapte, brânză, carne, ouă, pește, cereale integrale, legume cu frunze verzi) și E (germeni de grâu, soia, ouă, legume cu frunze verzi ). Acestea consolidează sistemul nervos și reduc simptome pe termen lung.
Consumul crescut de vitamina C (fructe citrice și legume proaspete) , pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor.
Pasta de scorțișoară, cuișoare și nucșoară amestecate cu apă se pot aplica pe leziuni pentru a ușura durerea.
Comprese sau baie cu două dintre următoarele uleiuri: mușețel, geranium, eucalipt, lavandă sau balsam de lămâie. Acestea au proprietăți analgezice și antivirale.
Aplicați ulei de vitamina E pe zona afectată. Acest lucru accelerează vindecarea.
Ceai sau suc de țelină pentru a tonifica sistemul nervos  și pentru a reduce durerea. 

Terapii alternative pentru herpes zoster
Hidroterapia: apa rece, este de mare ajutor pentru a spăla aceste vezicule de herpes zoster. În cazuri extreme, unii oameni aplică un cub de gheață (într-un prosop) pe zona dureroasă. 
Oligoterapia este o terapie care utilizează microelementele, ajută la „depășirea“ suferinței mai ușor. 
Homeopatia este foarte eficientă în aceste cazuri , dar este necesar ca homeopatul să vă recomande remediul specific. 

Ritual de vindecare portuchez
Ritualul se face timp de 9 zile.
Într - un bol de lut mic se face o suspensie dintr-un amestec de sulf și de ulei de măsline. Se aprinde o lumânare albă la o icoană, cruce, rozariu. Amestecul se aplică pe zona afectată de zoster, invers acelor de ceasornic, și se spune o rugăciune sinceră pentru vindecare. De exemplu: Iisus a murit, Iisus a Înviat și rănile I s-au vindecat. Fie ca și aceste răni să se vindece ca rănile lui Hristos!


Un comentariu:

  1. Marieta Di Grandi Buzdugan21 mai 2017, 22:38

    Multzumesc tare mult ! Extrem de interesant articolul ! Nu cunosc acest tratament " Reiki " ! Crezi ca daca voi da un search pe Google voi gasi ? ! Multzumesc mult ! Un blog minunat unde ochii se bucura de tot ceea ce pot citi !

    RăspundețiȘtergere